Facebook - konwersja
Darmowy fragment

Rewolucja na talerzu czyli: Jak fizyka i chemia zmieniły gotowanie. - ebook

Wydawnictwo:
Format:
PDF
Data wydania:
10 maja 2025
35,00
3500 pkt
punktów Virtualo

Rewolucja na talerzu czyli: Jak fizyka i chemia zmieniły gotowanie. - ebook

Czy kuchnia może być laboratorium? A kucharz – naukowcem? Ta książka to nie kolejny poradnik o zdrowym odżywianiu, ani zbiór przepisów z modą na „superfoods”. To fascynująca opowieść o tym, jak nauka – chemia, fizyka, a nawet filozofia – wkroczyła na talerz. Dowiesz się: Czym naprawdę jest gastronomia molekularna (i czemu nie chodzi tylko o „dymiące” desery), Jak myślą awangardowi szefowie kuchni tacy jak: Ferran Adrià czy Heston Blumenthal, Które techniki zmieniły nasze rozumienie smaku, tekstury i... emocji. To książka dla ciekawych – tych, którzy chcą wiedzieć, dlaczego jajko zmienia konsystencję w 63°C, co dzieje się w trakcie smażenia steka i czy da się „rozłożyć smak” na części pierwsze. Dla pasjonatów jedzenia, kucharzy, naukowców i tych, którzy wiedzą, że gotowanie to coś więcej niż przepis.

Kategoria: Popularnonaukowe
Zabezpieczenie: Watermark
Watermark
Watermarkowanie polega na znakowaniu plików wewnątrz treści, dzięki czemu możliwe jest rozpoznanie unikatowej licencji transakcyjnej Użytkownika. E-książki zabezpieczone watermarkiem można odczytywać na wszystkich urządzeniach odtwarzających wybrany format (czytniki, tablety, smartfony). Nie ma również ograniczeń liczby licencji oraz istnieje możliwość swobodnego przenoszenia plików między urządzeniami. Pliki z watermarkiem są kompatybilne z popularnymi programami do odczytywania ebooków, jak np. Calibre oraz aplikacjami na urządzenia mobilne na takie platformy jak iOS oraz Android.
Rozmiar pliku: 1,9 MB

BESTSELLERY

Menu

Zamknij