Sałatki dla każdego. Kuchnia polska. Poradnik - ebook
Sałatki dla każdego. Kuchnia polska. Poradnik - ebook
Sałatki mogą być przystawką lub dodatkiem do dania obiadowego, ale także wspaniałym drugim śniadaniem lub lekkim posiłkiem na kolację. Są bardzo bogate w witaminy i zdrowe. Pamiętajmy, żeby zawsze kupować jak najświeższe produkty, ponieważ takie są najsmaczniejsze. Nasze propozycje sałatek są w większości bardzo proste do realizacji, a przy wykonywaniu ich można się znakomicie bawić, komponując kolorowe warzywa i owoce w spójną całość. Zamieszczamy również kilka pomysłów na sosy, które można wykorzystać przy robieniu sałatek. Mamy nadzieję, że nasze przepisy staną się dla państwa bodźcem do dalszych eksperymentów kulinarnych. Przykładowe przepisy: sałatka słodko-kwaśna z ryżem, sałatka ziołowa z jogurtem, sałatka selerowa z szynką, sałatka warzywna z kiełkami, kabaczek z pieczarkami i fasolką. W serii również: Potrawy tradycyjne, Potrawy z rusztu i grilla, Potrawy z ziemniaków, Surówki i sałatki, Ciasta z owocami, Potrawy z ryb, Przyprawy i zioła, Potrawy mączne, Potrawy mięsne, Kuchnia włoska, Potrawy wegetariańskie, Zdrowo, szybko, tanio, Przetwory.
Spis treści
Wstęp 3
Z serem pleśniowym 4
Chlebowa 4
Z cukinii i tuńczyka 4
Buraczki z rodzynkami 6
Duńska 6
Bombaj 6
Letnia 8
Selerowa z szynką 8
Dynia na ostro 8
Z kaszą gryczaną i nerkowcami 10
Azjatycka 10
Ciecierzyca ze śledziem 10
Owocowy raj 12
Por z groszkiem 12
Słodko-kwaśna z ryżem 12
Warzywna z kiełkami 14
Karotkowy miks 14
Kokardki 14
Kabaczek z pieczarkami i fasolką 16
Cykoriowo-selerowa 16
Kalarepka z anchois 16
Świderki z boczkiem 18
Cebulowa z migdałami 18
Ziołowa z jogurtem 18
Słoneczna 20
Słodka chwila 20
Z białą czekoladą 20
Z krewetkami 22
Cebulowa 22
Z serem mozzarella 22
Sojowa 24
Żółta 24
Buraczano-selerowa 24
Wiosenna z szynką 26
Warzywna z jajkiem 26
Urodzinowa 26
Sosy do sałatek
Jogurtowy z ogórkiem 28
Pomidorowy z orzechami 28
Szczypiorkowy 28
Szpinakowy 30
Śmietanowo-kminkowy 30
Serowy 30
Kategoria: | Kuchnia |
Zabezpieczenie: |
Watermark
|
ISBN: | 978-83-7774-570-0 |
Rozmiar pliku: | 7,2 MB |