Smak dzikich roślin - ebook
Smak dzikich roślin - ebook
Łąka, las, polana, a nawet przydomowy ogródek – wszystkie te miejsca skrywają DZIKIE ROŚLINY będące skarbnicą smaku, witamin i kojących właściwości dla naszego ciała.
Poznaj moc dzikich ziół, chwastów oraz liści drzew i naucz się gotować w zgodzie z rytmem natury.
Dzięki tej książce przygotujesz:
· drożdżowy chleb orkiszowy na liściach łopianu
· marmoladę z dzikiej forsycji
· surówkę z liśćmi lipy
· leśny dżin z jałowca
· pokrzywowe kluseczki
i ponad 100 innych doskonałych potraw z wykorzystaniem nieoczywistych roślin rosnących blisko ciebie.
Książka Patrycji Machałek pozwoli ci odkryć właściwości nietypowych ziół, dowiesz się z niej liście jakich drzew idealnie urozmaicą domowe menu, znajdziesz inspiracje do kulinarnych eksperymentów i zaskoczysz znajomych o każdej porze roku.
SEZONOWE GOTOWANIE Z DZIKICH ROŚLIN JEST PROSTSZE, NIŻ MYŚLISZ!
Kategoria: | Podróże |
Zabezpieczenie: |
Watermark
|
ISBN: | 978-83-240-8410-4 |
Rozmiar pliku: | 158 MB |