Facebook - konwersja
Pobierz fragment

Smaki ziół. Pachnąca kuchnia - ebook

Wydawnictwo:
Data wydania:
3 czerwca 2019
Format ebooka:
PDF
Format PDF
czytaj
na laptopie
czytaj
na tablecie
Format e-booków, który możesz odczytywać na tablecie oraz laptopie. Pliki PDF są odczytywane również przez czytniki i smartfony, jednakze względu na komfort czytania i brak możliwości skalowania czcionki, czytanie plików PDF na tych urządzeniach może być męczące dla oczu. Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na laptopie
Pliki PDF zabezpieczone watermarkiem możesz odczytać na dowolnym laptopie po zainstalowaniu czytnika dokumentów PDF. Najpowszechniejszym programem, który umożliwi odczytanie pliku PDF na laptopie, jest Adobe Reader. W zależności od potrzeb, możesz zainstalować również inny program - e-booki PDF pod względem sposobu odczytywania nie różnią niczym od powszechnie stosowanych dokumentów PDF, które odczytujemy każdego dnia.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na tablecie
Aby odczytywać e-booki na swoim tablecie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. Bluefire dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
Pobierz fragment
39,00

Smaki ziół. Pachnąca kuchnia - ebook

Wraz z popularyzacją zdrowego odżywiania wzrasta zainteresowanie potrawami przyrządzanymi z wykorzystaniem ziół, często pochodzących z własnego zbioru. Inspirują one do wzbogacania zarówno dobrze znanych, jak i zupełnie nowych receptur. Książka zawiera przepisy na rozmaite potrawy z ziołami w roli głównej, podnoszącymi walory smakowe, zapachowe, wizualne i zdrowotne.

Spis treści

Wstęp 4

Zioła 15

Bazylia pospolita 16

Czosnek niedźwiedzi 17

Estragon 18

Kolendra siewna 19

Komosa ryżowa 20

Kozieradka pospolita 21

Lawenda wąskolistna 22

Lebiodka majeranek 23

Lebiodka pospolita 24

Lubczyk ogrodowy 25

Macierzanka piaskowa 26

Macierzanka tymianek 27

Melisa lekarska 28

Mięta długolistna 29

Ogórecznik lekarski 30

Pietruszka zwyczajna 31

Pokrzywa zwyczajna 32

Rozmaryn lekarski 33

Szałwia lekarska 34

Trybula ogrodowa 35

Śniadania 37

Tosty z jajkami i ziołami 38

Szakszuka z ogórecznikiem 41

Muffinki ziołowo-parmezanowe 42

Muffinki z komosą ryżową 45

Zielony omlet z trybulą 46

Muffinki ze szpinakiem i lubczykiem 49

Foccacia z tymiankiem 50

Fritatta z zielem hyzopu 53

Placuszki z melisą 54

Dutch baby z estragonem i tymiankiem 57

Ciasteczka z czosnkiem niedźwiedzim i ogórecznikiem 58

Tartaletki jajeczne z kozim serem, parmezanem i ziołami 61

Zielone naleśnki z szałwią i estragonem 62

Obiady 65

Makaron z rybą i ziołami 66

Ziołowe kotleciki z białej fasoli 69

Dorsz z pesto z bazylii i kolendry 70

Makaron z cukinii z czosnkiem niedźwiedzim i oregano 73

Łosoś z ziołami i cytryną 74

Penne z kremowym sosem dyniowym, porem i kolendrą 77

Pieczone bataty z sosem z nerkowców i lubczyka 78

Zielone falafelki z bazylią tajską 81

Risotto z natką pietruszki i pokrzywą 82

Udka z kurczaka z tymiankiem 85

Ziołowe kaszotto z szałwią i zielem hyzopu 86

Krem z marchewki z ziołami 89

Zielone szałwiowo-szpinakowe pierogi z ricottą 90

Dorada z ziołami 93

Kolacje 95

Komosa ryżowa ze szczypiorkiem, natką pietruszki i bazylią 96

Sałatka z mango i bazylią tajską 99

Pieczone pomidory z tymiankiem 100

Steki kalafiorowe z dressingiem, cytrynowym tahini i ziołami 103

Ziołowa ciecierzyca z jogurtem i ziołami 104

Tabbouleh z kalafiora z mietą, pokrzywą i koperkiem 107

Sałatka z brokułami oraz kaszą bulgur i kolendrą 108

Sałatka z rukwi wodnej i batatów 111

Chabrowa sałatka z pieczonego kalafiora w curry z kolendrą 112

Sałatka z trybulą 115

Łódeczki z sałaty rzymskiej z melisą 116

Sałatka z ziołowym topinamburem 119

Zapiekanka z jabłek, batatów i buraczków z orzechami i rozmarynem 120

Ziołowa sałatka ziemniaczana 123

Desery, napoje i dodatki 125

Galette z brzoskwiniami i sosem bazyliowo-miętowym 126

Ziołowy koktajl energetyczny 129

Bazyliowo-kokosowa panna cotta z limonką 130

Pieczone jabłka z tymiankiem i majerankiem 133

Ciasteczka cytrynowo-lawendowe 134

Ciasteczka czekoladowo-tymiankowe 137

Rozmarynowo-pomarańczowe muffinki z ricottą 138

Mus czekoladowy z miętą 141

Cukinia pieczona w parmezanie i ziołach 143

Pesto z jarmużu z bazylią 144

Pieczona kukurydza z sosem miętowym 147

Gniecione ziemniaczki z bazyliowo-szałwiowym pesto 148

Pieczone ziemniaczki z ziołami i guacamole 151

Dzika kuchnia 153

Ocet estragonowy 154

Nalewka z macierzanki 154

Zupa z liści mleczu zwyczajnego 155

Syrop z kwiatów mniszka 155

Gołąbki z liśćmi podbiału 156

Sok z pokrzywy 156

Placki ziemniaczane z pokrzywą 156

Sok z bławatka 157

Jajecznica z chmielem 157

Sałatka z czosnaczka 157

Kiszony czyściec 158

Syrop z kwiatów dziewanny 158

Sok fiołkowy 158

Konfitura z kwiatów fiołka wonnego 159

Cukier goździkowy 159

Likier kwiatowy z goździkiem 159

Kategoria: Kuchnia
Zabezpieczenie: Watermark
Watermark
Watermarkowanie polega na znakowaniu plików wewnątrz treści, dzięki czemu możliwe jest rozpoznanie unikatowej licencji transakcyjnej Użytkownika. E-książki zabezpieczone watermarkiem można odczytywać na wszystkich urządzeniach odtwarzających wybrany format (czytniki, tablety, smartfony). Nie ma również ograniczeń liczby licencji oraz istnieje możliwość swobodnego przenoszenia plików między urządzeniami. Pliki z watermarkiem są kompatybilne z popularnymi programami do odczytywania ebooków, jak np. Calibre oraz aplikacjami na urządzenia mobilne na takie platformy jak iOS oraz Android.
ISBN: 978-83-8059-858-4
Rozmiar pliku: 86 MB

BESTSELLERY

Kategorie: