Facebook - konwersja
Pobierz fragment

  • Empik Go W empik go

Smakowitości. Domowa Sezonowa Kuchnia Wegańska - ebook

Wydawnictwo:
Data wydania:
15 stycznia 2024
Format ebooka:
MOBI
Format MOBI
czytaj
na czytniku
czytaj
na tablecie
czytaj
na smartfonie
Jeden z najczęściej wybieranych formatów wśród czytelników e-booków. Możesz go odczytać na czytniku Kindle oraz na smartfonach i tabletach po zainstalowaniu specjalnej aplikacji. Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
Multiformat
E-booki w Virtualo.pl dostępne są w opcji multiformatu. Oznacza to, że po dokonaniu zakupu, e-book pojawi się na Twoim koncie we wszystkich formatach dostępnych aktualnie dla danego tytułu. Informacja o dostępności poszczególnych formatów znajduje się na karcie produktu.
, EPUB
Format EPUB
czytaj
na czytniku
czytaj
na tablecie
czytaj
na smartfonie
Jeden z najpopularniejszych formatów e-booków na świecie. Niezwykle wygodny i przyjazny czytelnikom - w przeciwieństwie do formatu PDF umożliwia skalowanie czcionki, dzięki czemu możliwe jest dopasowanie jej wielkości do kroju i rozmiarów ekranu. Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
Multiformat
E-booki w Virtualo.pl dostępne są w opcji multiformatu. Oznacza to, że po dokonaniu zakupu, e-book pojawi się na Twoim koncie we wszystkich formatach dostępnych aktualnie dla danego tytułu. Informacja o dostępności poszczególnych formatów znajduje się na karcie produktu.
(2w1)
Multiformat
E-booki sprzedawane w księgarni Virtualo.pl dostępne są w opcji multiformatu - kupujesz treść, nie format. Po dodaniu e-booka do koszyka i dokonaniu płatności, e-book pojawi się na Twoim koncie w Mojej Bibliotece we wszystkich formatach dostępnych aktualnie dla danego tytułu. Informacja o dostępności poszczególnych formatów znajduje się na karcie produktu przy okładce. Uwaga: audiobooki nie są objęte opcją multiformatu.
czytaj
na tablecie
Aby odczytywać e-booki na swoim tablecie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. Bluefire dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na czytniku
Czytanie na e-czytniku z ekranem e-ink jest bardzo wygodne i nie męczy wzroku. Pliki przystosowane do odczytywania na czytnikach to przede wszystkim EPUB (ten format możesz odczytać m.in. na czytnikach PocketBook) i MOBI (ten fromat możesz odczytać m.in. na czytnikach Kindle).
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na smartfonie
Aby odczytywać e-booki na swoim smartfonie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. iBooks dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
Pobierz fragment

Smakowitości. Domowa Sezonowa Kuchnia Wegańska - ebook

Smakowitości to zbiór 100 roślinnych przepisów domowej kuchni w duchu slow, celebrującej posiłki oparte na produktach sezonowych.

Tradycyjna, sentymentalna kuchnia radości, szczęścia, beztroski i biesiadowania - tak w skrócie można opisać zawartość książki, którą trzymasz w dłoniach.


Przepisy zostały podzielone na cztery pory roku, których atmosferę oddają malownicze, artystyczne zdjęcia.

Fotografka zdradzi ci kilka sekretów swoich inspiracji, dzięki czemu będziesz mieć wrażenie, jakby oprowadzała cię po swojej wystawie.Te niesamowite fotografie działają na zmysły dokładnie tak jak najpiękniejsze, strojnie udekorowane torty w witrynie cukierni albo jak zapach świeżo pieczonego chleba, który co rano roztaczają wokół siebie tradycyjne piekarnie.
I choć zdjęcia, które oglądasz w tej książce, zachowane są w stylistyce retro, może już nieco przegadanej i przebrzmiałej, to jednak doskonale łączą stare z nowym. Kuchnia wegańska jest drogą przyszłości i alternatywą dla naszego świata, ale to nie znaczy, że nie może ona smakować polsko, domowo, tradycyjnie, nawet nieco sentymentalnie. Wszyscy przecież wiemy, że najlepsze ciasto na
pierogi to takie bez jajek, a wigilijny barszcz przygotowujemy bez mięsa.

Z przyjemnością dzielimy się z tobą książką, która jest wyrazem miłości do kulinarnego świata roślin oraz pasji do fotografii. Poczuj przynależność do natury i czerp z niej radość gotowania, rozkoszując się smakiem domowych dań. Daj się zaprosić na ucztę do sezonowej, prostej kuchni, do roślinnej kuchni korzeni.

Zasiądź za stołem, smakowitości czekają!

Wegański blog kulinarny - wegańskie przepisy dla małych i dużych.


Spis treści

Spis treści

Wstęp

Wiosna

Kremowa polenta ze smażonymi szparagami, pestkami dyni i olejem dyniowym

Rustykalna sałatka z kaszy gryczanej z ogórkiem małosolnym

Smażone rzodkiewki z czosnkiem i gałką muszkatołową

Nalewka z kwiatów bzu lilaka

Krem z białych szparagów oraz młodych ziemniaków z koperkiem i pistacjami

Kompot truskawkowo-rabarbarowy

Pasta z młodych ziemniaków

Wytrawna pascha z sosem bezjajecznym

Gnudi ze szpinakiem na bazie tofu

Domowe wstążki z groszkiem i miętą

Sałatka ze szpinaku i truskawek z serem feta i nasionami konopi

Tort różany

Roślinny labneh

Drożdżówki z rabarbarem i twarożkiem waniliowym

Wiosenna sałatka ze smażoną ciecierzycą

Potrawka z młodej kalarepy z liśćmi

Pokrzywowe smoothie

Smażony kalafior na paście z grochu à la fava

Wytrawna owsianka z nowalijkami

Malinowy chłodnik z botwinki

Pampuchy nadziewane wiosennym farszem zero waste

Manna z karmelizowanym bananem słodzona syropem z kwiatów mniszka

Wielkanocna zupa chrzanowa

Gin sour z sokiem brzozowym

Pavlova z kremem budyniowym

Lato

Kostka biszkoptowa z kremem słonecznikowym, porzeczkami i galaretką

Fasolka szparagowa z pistacjowym pesto

Lody z jagód i kremu kokosowego z białą czekoladą

Podwójnie czekoladowy tort z jeżynami

Bezglutenowe naleśniki z konfiturą z owoców bzu czarnego

Migdałowe galette z czereśniami

Bruschetta z pieczonymi pomidorkami koktajlowymi i świeżą bazylią

Smoothie morelowo-miętowe

Panzanella – toskańska sałatka pomidorowa z chlebem

Brzoskwiniowa caprese

Galicyjska sałatka pomidorowa z estragonem

Pasta z bobu z olejem lnianym

Jagielnik z owocami na ciasteczkowym spodzie

Agrest pod kruszonką

Bezglutenowe ciasto ucierane z mirabelkami

Krem sułtański z wiśniami w rumie

Babka na musie z papierówek z dodatkiem świeżej melisy

Różowa sangria z owocami lata

Pierogi z czerwonymi owocami

Pełnoziarnisty biszkopt z bitą śmietaną kokosową i truskawkami

Śmietankowy krem budyniowy z wanilią i owocami

Pyzy ziemniaczane faszerowane bobem

Spaghetti z buraczanym pesto

Sałatka arbuzowo-ogórkowa z parmezanem z orzechów laskowych

Pieczona młoda marchew na zielonym hummusie z natką z marchwi

Ratatuj zapiekany z porzeczkami

Zupa wiśniowa z kluseczkami

Pikantny kociołek pomidorowy z ziemniakami i ciecierzycą

Jesień

Gulasz z warzyw korzeniowych pod ciastem francuskim

Jaglane kitchari ze smażonymi kurkami

Grzybowy strogonow

Boczniaki w musztardzie z koperkiem

Grzanki z fromage słonecznikowym i świeżymi figami

Rigatoni z sosem z fenkuła i leśnych grzybów

Kremowe risotto z dynią i śmietanką z nerkowców

Razowe ciasto z jabłkami, rodzynkami i cynamonem

Śniadaniowe ciasteczka pełne dobroci

Lody dyniowe z białą czekoladą, syropem klonowym i cynamonem

Pieczone gruszki z sezamowym sosem miso

Fasolnica

Czarna polewka

Pieczone bataty z orzechami

Pieczarki na purée kalafiorowo-ziemniaczanym

Knedle ze śliwkami

Pikle z dyni z goździkami i chili

Powidła śliwkowe z rumem

Sałatka z czerwonej kapusty i komosy ryżowej

Masło jabłkowo-kokosowe z wanilią

Zupa z zielonej soczewicy jak grochówka

Zima

Rozgrzewająca masala chai

Roślinny sernik kokosowy

Orkiszowa focaccia z ziemniakami, rozmarynem, czosnkiem i grubą solą

Fondue z ziemniaka i nerkowców

Kaszotto z pęczaku z selerem, szarą renetą i prażonymi orzechami

Gorąca czekolada śliwkowa z mieloną łuską gryki

Placki z kapustą białą i kawiorem z tapioki

Domowy chleb na sodzie z suszonymi pomidorami, oliwkami i ziołami

Podwójnie czekoladowe gofry z chili i pomarańczą

Sałatka ze smażonych cytrusów z prażonymi orzechami laskowymi

Pralinki gryczane z makiem

Korzenne brownie z orzechami pekan i melasą

Krówkowo-anyżowy karmel z daktyli

Odwrócone ciasto pomarańczowe z kaszy manny

Rosół warzywny z makaronem naleśnikowym i świeżym lubczykiem

Naleśniki gryczane po zbójnicku

Surówka z brukselki z roślinnym majonezem

Pieczona fasola jaś z wędzonymi śliwkami

Konfitura z pomarańczy z liśćmi limonki kaffir i świeżym imbirem

Sałatka z orkiszu z marynowanymi grzybkami i pieczonym burakiem

Pistacjowy budyń jaglany z matchą i granatem

Piróg z twarogowo-ziemniaczanym farszem

Aromatyczny bigos ze słodkiej kapusty

Chałka waniliowa z makiem i suszonymi morelami

Złota owsianka z makiem, chałwą i mandarynkami

Domowe masło oliwkowo-czosnkowe

O autorkach

Kategoria: Kuchnia
Zabezpieczenie: Watermark
Watermark
Watermarkowanie polega na znakowaniu plików wewnątrz treści, dzięki czemu możliwe jest rozpoznanie unikatowej licencji transakcyjnej Użytkownika. E-książki zabezpieczone watermarkiem można odczytywać na wszystkich urządzeniach odtwarzających wybrany format (czytniki, tablety, smartfony). Nie ma również ograniczeń liczby licencji oraz istnieje możliwość swobodnego przenoszenia plików między urządzeniami. Pliki z watermarkiem są kompatybilne z popularnymi programami do odczytywania ebooków, jak np. Calibre oraz aplikacjami na urządzenia mobilne na takie platformy jak iOS oraz Android.
ISBN: 978-83-66200-99-9
Rozmiar pliku: 46 MB

BESTSELLERY

Kategorie: