Facebook - konwersja
  • Empik Go W empik go

Spices of the World - ebook

Wydawnictwo:
Data wydania:
21 września 2021
Format ebooka:
EPUB
Format EPUB
czytaj
na czytniku
czytaj
na tablecie
czytaj
na smartfonie
Jeden z najpopularniejszych formatów e-booków na świecie. Niezwykle wygodny i przyjazny czytelnikom - w przeciwieństwie do formatu PDF umożliwia skalowanie czcionki, dzięki czemu możliwe jest dopasowanie jej wielkości do kroju i rozmiarów ekranu. Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na tablecie
Aby odczytywać e-booki na swoim tablecie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. Bluefire dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na czytniku
Czytanie na e-czytniku z ekranem e-ink jest bardzo wygodne i nie męczy wzroku. Pliki przystosowane do odczytywania na czytnikach to przede wszystkim EPUB (ten format możesz odczytać m.in. na czytnikach PocketBook) i MOBI (ten fromat możesz odczytać m.in. na czytnikach Kindle).
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na smartfonie
Aby odczytywać e-booki na swoim smartfonie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. iBooks dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.

Spices of the World - ebook

“Spices of the World” is the latest in the IWFS series of monographs.  It gives a specialist’s insight into this tasty topic for those who love to cook.  Being pocket-sized, 74 pages, the monograph can be easily stored, close to hand, in the kitchen ready to refer to when looking for that missing ingredient to give added depth of flavour to a dish. 

 

Spices expert, and author, Jill Norman provides the reader with an A-Z of some 42 spices – both the popular and those less well known.  She recommends uses for them such as sprinkling AKUDJURA on salads or steamed vegetables, or using GRAINS OF PARADISE, as an alternative to pepper, to add complexity to dishes.  

In addition there are useful notes on when to add the spice to a dish, depending on whether flavour or aroma is more important.  The next chapter provides a summary of popular spice mixtures and their key ingredients, so the reader can be creative and blend their own mixture of CHINESE FIVE-SPICE POWDER, RAS AL HANOUT, ZA’ATAR and more. 

It also touches briefly on the history of spices, their use in medicine, embalming, cosmetics, and some more unusual uses such as paying the rent!  Today it is mainly for their flavour and aromatic qualities  that  they are sought after.

 The book finishes with useful suggestions about wines which work  well with spicy dishes.  A list of online spice merchants (for stocking up from home), will help readers with a copy of Spices of the World  to cook up some delicious dishes.

Kategoria: Cooking & Food
Język: Angielski
Zabezpieczenie: Watermark
Watermark
Watermarkowanie polega na znakowaniu plików wewnątrz treści, dzięki czemu możliwe jest rozpoznanie unikatowej licencji transakcyjnej Użytkownika. E-książki zabezpieczone watermarkiem można odczytywać na wszystkich urządzeniach odtwarzających wybrany format (czytniki, tablety, smartfony). Nie ma również ograniczeń liczby licencji oraz istnieje możliwość swobodnego przenoszenia plików między urządzeniami. Pliki z watermarkiem są kompatybilne z popularnymi programami do odczytywania ebooków, jak np. Calibre oraz aplikacjami na urządzenia mobilne na takie platformy jak iOS oraz Android.
ISBN: 978-0-900813-04-7
Rozmiar pliku: 2,8 MB

BESTSELLERY

Kategorie: