Facebook - konwersja
Pobierz fragment

Sugar Fairy Tale - ebook

Wydawnictwo:
Data wydania:
9 września 2023
Format ebooka:
PDF
Format PDF
czytaj
na laptopie
czytaj
na tablecie
Format e-booków, który możesz odczytywać na tablecie oraz laptopie. Pliki PDF są odczytywane również przez czytniki i smartfony, jednakze względu na komfort czytania i brak możliwości skalowania czcionki, czytanie plików PDF na tych urządzeniach może być męczące dla oczu. Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na laptopie
Pliki PDF zabezpieczone watermarkiem możesz odczytać na dowolnym laptopie po zainstalowaniu czytnika dokumentów PDF. Najpowszechniejszym programem, który umożliwi odczytanie pliku PDF na laptopie, jest Adobe Reader. W zależności od potrzeb, możesz zainstalować również inny program - e-booki PDF pod względem sposobu odczytywania nie różnią niczym od powszechnie stosowanych dokumentów PDF, które odczytujemy każdego dnia.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na tablecie
Aby odczytywać e-booki na swoim tablecie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. Bluefire dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
Pobierz fragment
99,00

Sugar Fairy Tale - ebook

Podręcznik sugarcraftingu mistrzyni świata w dekoracji tortów Jowity Woszczyńskiej.

Każdy rozdział to baśniowa historia przedstawiona w formie projektu cukierniczego, zakończona gustownie dobranym przepisem na ciasto. Autorka prezentuje w niej również mój sposób modelowania figurek oraz omawia wybrane techniki krok po kroku, które mogą być podstawą tworzenia niesamowitych ciast. Inspiracja baśniami Braci Grimm jest dla niej powrotem do początku drogi i do pierwszych tortów pieczonych dla ukochanych dzieci.

Spis treści

NlEZBĘDNIK

Niezbędne narzędzia i akcesoria

Rodzaje mas cukrowych

Barwniki

KRÓLEWNA ŚNIEŻKA

Modelowanie twarzy z rnasy cukrowej

Staropolska strzecha

Piernikowy mech

Rustykalny tynk ozdobny

Koniczyna

Dzwonek leśny

Rumianek

Niebieski ptaszek

Śnieg z opłatka

Sukienka Królewny Śnieżki

Biały jeleń

Zła Królowa

Candy apples (Jabłka w karmelu)

Jabłko Królewny Śnieżki

CZERWONY KAPTUREK

Cukrowa wiklina

Jarzębina

Malowanie na masie cukrowej

Galaktyka

Faktura drewna na torcie

Kora z lukru królewskiego

Deski barwione w masie

Forma silikonowa

Kora z papieru opłatkowego

Lakier spożywczy, alkohol i klej spożywczy

Budowa figurki wilka na szkielecie

Peleryna Czerwonego Kapturka

Modelowanie figurki (tułów, ręce, nogi)

Marcepanowa babka z żurawiną

Aksamitne ciasto czekoladowo - żurawinowe

Sok żurawinowy

KOPCIUSZEK

Włosy figurki

Brokat

Malowanie na papierze opłatkowym

Goede

Malowanie masłem kakaowym

Dynie w karmelu

Suknia Kopciuszka

Kareta Kopciuszka

Ton dyniowy

Rzeźbiony tort

Tarta dyniowa z pomarańczą i kardainonem

Puree z dyni

JAS I MAŁGOSIA

Modelowanie figurki dziecka

Male beziki

Cukrowe serduszka

Posypka

Rożki z lukrem

Precelki

Karmelowe lizaki

Lukier królewski

Konsystencje lukru

Lukrowanie pierniczków

Malowanie na lukrze królewskim

Haftowane pierniczki

Toruńskie Katarzynki

Piernik dekoracyjny

Różany obłoczek

Gingerbread soft cookies  (Miękkie pierniczki)

PRZYKŁADY ZASTOSOWANIA TECHNIK NA TORTACH KONKURSOWYCH

SZABLONY

Kategoria: Kuchnia
Zabezpieczenie: brak
ISBN: 978-83-67459-20-4
Rozmiar pliku: 36 MB

BESTSELLERY

Kategorie: