Facebook - konwersja
Darmowy fragment

Sugar Fairy Tale - ebook

Wydawnictwo:
Format:
PDF
Data wydania:
9 września 2023
99,00
9900 pkt
punktów Virtualo

Sugar Fairy Tale - ebook

Podręcznik sugarcraftingu mistrzyni świata w dekoracji tortów Jowity Woszczyńskiej.

Każdy rozdział to baśniowa historia przedstawiona w formie projektu cukierniczego, zakończona gustownie dobranym przepisem na ciasto. Autorka prezentuje w niej również mój sposób modelowania figurek oraz omawia wybrane techniki krok po kroku, które mogą być podstawą tworzenia niesamowitych ciast. Inspiracja baśniami Braci Grimm jest dla niej powrotem do początku drogi i do pierwszych tortów pieczonych dla ukochanych dzieci.

Spis treści

NlEZBĘDNIK

Niezbędne narzędzia i akcesoria

Rodzaje mas cukrowych

Barwniki

KRÓLEWNA ŚNIEŻKA

Modelowanie twarzy z rnasy cukrowej

Staropolska strzecha

Piernikowy mech

Rustykalny tynk ozdobny

Koniczyna

Dzwonek leśny

Rumianek

Niebieski ptaszek

Śnieg z opłatka

Sukienka Królewny Śnieżki

Biały jeleń

Zła Królowa

Candy apples (Jabłka w karmelu)

Jabłko Królewny Śnieżki

CZERWONY KAPTUREK

Cukrowa wiklina

Jarzębina

Malowanie na masie cukrowej

Galaktyka

Faktura drewna na torcie

Kora z lukru królewskiego

Deski barwione w masie

Forma silikonowa

Kora z papieru opłatkowego

Lakier spożywczy, alkohol i klej spożywczy

Budowa figurki wilka na szkielecie

Peleryna Czerwonego Kapturka

Modelowanie figurki (tułów, ręce, nogi)

Marcepanowa babka z żurawiną

Aksamitne ciasto czekoladowo - żurawinowe

Sok żurawinowy

KOPCIUSZEK

Włosy figurki

Brokat

Malowanie na papierze opłatkowym

Goede

Malowanie masłem kakaowym

Dynie w karmelu

Suknia Kopciuszka

Kareta Kopciuszka

Ton dyniowy

Rzeźbiony tort

Tarta dyniowa z pomarańczą i kardainonem

Puree z dyni

JAS I MAŁGOSIA

Modelowanie figurki dziecka

Male beziki

Cukrowe serduszka

Posypka

Rożki z lukrem

Precelki

Karmelowe lizaki

Lukier królewski

Konsystencje lukru

Lukrowanie pierniczków

Malowanie na lukrze królewskim

Haftowane pierniczki

Toruńskie Katarzynki

Piernik dekoracyjny

Różany obłoczek

Gingerbread soft cookies  (Miękkie pierniczki)

PRZYKŁADY ZASTOSOWANIA TECHNIK NA TORTACH KONKURSOWYCH

SZABLONY

Kategoria: Kuchnia
Zabezpieczenie: brak
ISBN: 978-83-67459-20-4
Rozmiar pliku: 36 MB

BESTSELLERY

Menu

Zamknij