Facebook - konwersja
Darmowy fragment

Surówki i sałatki. Kuchnia polska. Poradnik - ebook

Wydawnictwo:
Format:
PDF
Data wydania:
1 stycznia 2011
5,00
500 pkt
punktów Virtualo

Surówki i sałatki. Kuchnia polska. Poradnik - ebook

Surówki i sałatki to dania uniwersalne: szybkie i łatwe do przygotowania, niezbyt kosztowne, smaczne i bardzo zdrowe. Mogą stanowić przekąskę, przystawkę, dodatek do dania głównego lub osobną potrawę serwowaną np. na kolację. Często stanowią bazę diet zdrowotnych oraz odchudzających. Poza tym sałatki i surówki to podstawa każdej zabawy, imprezy, a nawet uroczystości. W naszej książce proponujemy państwu wiele różnorodnych przepisów. Polecamy sałatki z różnymi dodatkami: ryżem, makaronem, kaszą, wędliną, mięsem, owocami morza, serami, grzybami oraz pestkami, np. dyni lub słonecznika. Niektóre z naszych propozycji dań są bardzo proste, można je przygotować w ciągu kilku minut. Inne – eleganckie i wykwintne – będą ozdobą niejednego przyjęcia. Przykładowe przepisy: z ziarnami słonecznika, z rzodkiewkami i salami, grecka, tatarska, warstwowa, z żółtym serem i polędwicą, grejpfrutowa z mascarpone. W serii również: Potrawy tradycyjne, Potrawy z rusztu i grilla, Potrawy z ziemniaków, Sałatki dla każdego, Ciasta z owocami, Potrawy z ryb, Przyprawy i zioła, Potrawy mączne, Potrawy mięsne, Kuchnia włoska, Potrawy wegetariańskie, Zdrowo, szybko, tanio, Przetwory.

Spis treści

Wstęp 1

Z pomidorami i mozzarellą 2

Z białej kapusty 2

Mizeria 2

Z marchwi i jabłek 2

Z czarnej rzodkwi 2

Z ziarnami słonecznika 4

Sałatowa kompozycja 4

Marchewkowo-paprykowa 4

Z fetą 6

Z żółtym serem i polędwicą 6

Z żółtym serem i porem 6

Z brokułami i pomidorami 8

Z mięsem z indyka 8

Z szynką 8

Warstwowa 10

Warzywna z ryżem 10

Z serem owczym 10

Z ryżem i ananasem 12

Z oliwkami 12

Z awokado 12

Z kiełkami 14

Z sałatami i jabłkami 14

Ze szparagami 14

Z łososiem i makaronem 16

Z wędzoną makrelą 16

Z marynowanej ryby 16

Z kukurydzą i ryżem 18

Z fasolą 18

Z ryżem 18

Z kurkami i awokado 20

Ryżowa z pieczarkami 20

Pieczarkowa z jajkami 20

Z rzodkiewkami i salami 22

Z gotowanymi warzywami 22

Z szynką 22

Z wołowiną 24

Z boczkiem 24

Mięsna 24

Z krewetkami 26

Z rukwi i pomarańczy 26

Z mięsem i fetą 26

Ananasowa 28

Grejpfrutowa z mascarpone 28

Grejpfrutowa z małżami 28

Grecka 30

Tatarska 30

Żydowska 30

Kategoria: Poradniki
Zabezpieczenie: Watermark
Watermark
Watermarkowanie polega na znakowaniu plików wewnątrz treści, dzięki czemu możliwe jest rozpoznanie unikatowej licencji transakcyjnej Użytkownika. E-książki zabezpieczone watermarkiem można odczytywać na wszystkich urządzeniach odtwarzających wybrany format (czytniki, tablety, smartfony). Nie ma również ograniczeń liczby licencji oraz istnieje możliwość swobodnego przenoszenia plików między urządzeniami. Pliki z watermarkiem są kompatybilne z popularnymi programami do odczytywania ebooków, jak np. Calibre oraz aplikacjami na urządzenia mobilne na takie platformy jak iOS oraz Android.
ISBN: 978-83-7774-567-0
Rozmiar pliku: 7,8 MB

BESTSELLERY

Menu

Zamknij