Surówki i sałatki. Kuchnia polska. Poradnik - ebook
Surówki i sałatki. Kuchnia polska. Poradnik - ebook
Surówki i sałatki to dania uniwersalne: szybkie i łatwe do przygotowania, niezbyt kosztowne, smaczne i bardzo zdrowe. Mogą stanowić przekąskę, przystawkę, dodatek do dania głównego lub osobną potrawę serwowaną np. na kolację. Często stanowią bazę diet zdrowotnych oraz odchudzających. Poza tym sałatki i surówki to podstawa każdej zabawy, imprezy, a nawet uroczystości. W naszej książce proponujemy państwu wiele różnorodnych przepisów. Polecamy sałatki z różnymi dodatkami: ryżem, makaronem, kaszą, wędliną, mięsem, owocami morza, serami, grzybami oraz pestkami, np. dyni lub słonecznika. Niektóre z naszych propozycji dań są bardzo proste, można je przygotować w ciągu kilku minut. Inne – eleganckie i wykwintne – będą ozdobą niejednego przyjęcia. Przykładowe przepisy: z ziarnami słonecznika, z rzodkiewkami i salami, grecka, tatarska, warstwowa, z żółtym serem i polędwicą, grejpfrutowa z mascarpone. W serii również: Potrawy tradycyjne, Potrawy z rusztu i grilla, Potrawy z ziemniaków, Sałatki dla każdego, Ciasta z owocami, Potrawy z ryb, Przyprawy i zioła, Potrawy mączne, Potrawy mięsne, Kuchnia włoska, Potrawy wegetariańskie, Zdrowo, szybko, tanio, Przetwory.
Spis treści
Wstęp 1
Z pomidorami i mozzarellą 2
Z białej kapusty 2
Mizeria 2
Z marchwi i jabłek 2
Z czarnej rzodkwi 2
Z ziarnami słonecznika 4
Sałatowa kompozycja 4
Marchewkowo-paprykowa 4
Z fetą 6
Z żółtym serem i polędwicą 6
Z żółtym serem i porem 6
Z brokułami i pomidorami 8
Z mięsem z indyka 8
Z szynką 8
Warstwowa 10
Warzywna z ryżem 10
Z serem owczym 10
Z ryżem i ananasem 12
Z oliwkami 12
Z awokado 12
Z kiełkami 14
Z sałatami i jabłkami 14
Ze szparagami 14
Z łososiem i makaronem 16
Z wędzoną makrelą 16
Z marynowanej ryby 16
Z kukurydzą i ryżem 18
Z fasolą 18
Z ryżem 18
Z kurkami i awokado 20
Ryżowa z pieczarkami 20
Pieczarkowa z jajkami 20
Z rzodkiewkami i salami 22
Z gotowanymi warzywami 22
Z szynką 22
Z wołowiną 24
Z boczkiem 24
Mięsna 24
Z krewetkami 26
Z rukwi i pomarańczy 26
Z mięsem i fetą 26
Ananasowa 28
Grejpfrutowa z mascarpone 28
Grejpfrutowa z małżami 28
Grecka 30
Tatarska 30
Żydowska 30
Kategoria: | Kuchnia |
Zabezpieczenie: |
Watermark
|
ISBN: | 978-83-7774-567-0 |
Rozmiar pliku: | 7,8 MB |