Facebook - konwersja
Darmowy fragment

Technika chłodnicza - ebook

Format:
PDF
Data wydania:
1 stycznia 2014
104,00
10400 pkt
punktów Virtualo

Technika chłodnicza - ebook

Poradnik składa się z części teoretycznej z zakresu termodynamiki oraz budowy i funkcjonowania urządzeń chłodniczych, części poświęconej obowiązującym regulacjom prawnym w zakresie stosowania substancji kontrolowanych oraz F-Gazów i części zawierającej tabele i wykresy właściwości termodynamicznych czynników chłodniczych najczęściej spotykanych na rynku.

Oprócz wiadomości pozwalających przygotować się do egzaminu kompetencji w książce omówiono również nowe aspekty wykorzystywania naturalnych czynników chłodniczych, które są jedyną alternatywą dla wycofywanych i ograniczanych kolejnymi przepisami syntetycznych czynników chłodniczych. Nie zabrakło też wiadomości czysto praktycznych z zakresu montażu, serwisowania oraz obsługi urządzeń i instalacji chłodniczych zawierających substancje z grupy HFC. Zamieszczono także informacje z zakresu prawidłowego doboru zarówno samych urządzeń, jak i ich poszczególnych komponentów.

Poradnik jest skierowany do pracowników firm z branży chłodniczej, klimatyzacyjnej i pomp ciepła, a także właścicieli, serwisantów i operatorów tych urządzeń. Przydatny będzie przede wszystkim dla osób przystępujących do egzaminu „F-Gazowego”.

Kategoria: Inżynieria i technika
Zabezpieczenie: Watermark
Watermark
Watermarkowanie polega na znakowaniu plików wewnątrz treści, dzięki czemu możliwe jest rozpoznanie unikatowej licencji transakcyjnej Użytkownika. E-książki zabezpieczone watermarkiem można odczytywać na wszystkich urządzeniach odtwarzających wybrany format (czytniki, tablety, smartfony). Nie ma również ograniczeń liczby licencji oraz istnieje możliwość swobodnego przenoszenia plików między urządzeniami. Pliki z watermarkiem są kompatybilne z popularnymi programami do odczytywania ebooków, jak np. Calibre oraz aplikacjami na urządzenia mobilne na takie platformy jak iOS oraz Android.
ISBN: 978-83-01-17844-4
Rozmiar pliku: 35 MB

BESTSELLERY

Menu

Zamknij