Facebook - konwersja
Czytaj fragment
Pobierz fragment

W mojej tajskiej kuchni - ebook

Wydawnictwo:
Data wydania:
1 września 2015
Format ebooka:
EPUB
Format EPUB
czytaj
na czytniku
czytaj
na tablecie
czytaj
na smartfonie
Jeden z najpopularniejszych formatów e-booków na świecie. Niezwykle wygodny i przyjazny czytelnikom - w przeciwieństwie do formatu PDF umożliwia skalowanie czcionki, dzięki czemu możliwe jest dopasowanie jej wielkości do kroju i rozmiarów ekranu. Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
Multiformat
E-booki w Virtualo.pl dostępne są w opcji multiformatu. Oznacza to, że po dokonaniu zakupu, e-book pojawi się na Twoim koncie we wszystkich formatach dostępnych aktualnie dla danego tytułu. Informacja o dostępności poszczególnych formatów znajduje się na karcie produktu.
, MOBI
Format MOBI
czytaj
na czytniku
czytaj
na tablecie
czytaj
na smartfonie
Jeden z najczęściej wybieranych formatów wśród czytelników e-booków. Możesz go odczytać na czytniku Kindle oraz na smartfonach i tabletach po zainstalowaniu specjalnej aplikacji. Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
Multiformat
E-booki w Virtualo.pl dostępne są w opcji multiformatu. Oznacza to, że po dokonaniu zakupu, e-book pojawi się na Twoim koncie we wszystkich formatach dostępnych aktualnie dla danego tytułu. Informacja o dostępności poszczególnych formatów znajduje się na karcie produktu.
(2w1)
Multiformat
E-booki sprzedawane w księgarni Virtualo.pl dostępne są w opcji multiformatu - kupujesz treść, nie format. Po dodaniu e-booka do koszyka i dokonaniu płatności, e-book pojawi się na Twoim koncie w Mojej Bibliotece we wszystkich formatach dostępnych aktualnie dla danego tytułu. Informacja o dostępności poszczególnych formatów znajduje się na karcie produktu przy okładce. Uwaga: audiobooki nie są objęte opcją multiformatu.
czytaj
na tablecie
Aby odczytywać e-booki na swoim tablecie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. Bluefire dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na czytniku
Czytanie na e-czytniku z ekranem e-ink jest bardzo wygodne i nie męczy wzroku. Pliki przystosowane do odczytywania na czytnikach to przede wszystkim EPUB (ten format możesz odczytać m.in. na czytnikach PocketBook) i MOBI (ten fromat możesz odczytać m.in. na czytnikach Kindle).
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na smartfonie
Aby odczytywać e-booki na swoim smartfonie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. iBooks dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
Czytaj fragment
Pobierz fragment
39,90

W mojej tajskiej kuchni - ebook

W tej książce znajdziesz zapach tajskich przygód, aromat egzotycznych
doznań i mnóstwo praktycznych informacji, jak zostać mistrzem tajskich
dań we własnej kuchni!

Przemierzając Tajlandię, Daria Ładocha ze studentki dziennikarstwa stała się kulinarnym coachem. Szefowie lokalnych restauracji wprowadzili ją w tajniki swojej pracy, starsze kobiety gotujące dla rodzin zdradziły tradycyjne receptury. Obrała kilogramy krewetek, pokroiła góry warzyw i wróciła, by podzielić się tym, czego się nauczyła.

W mojej tajskiej kuchni to 90 przepisów na szybkie, efektowne i niesamowicie smaczne dania. Towarzyszą im opisy produktów i porady, gdzie można je kupić i czym zastąpić. Ugotuj pyszne zielone curry z kurczakiem i bakłażanem tajskim, zasmakuj orientalnej kuchni, poznaj historię białej Tajki i wraz z nią naucz się przyrządzać potrawy z dużą dawką chili i szczypta humoru.

DARIA ŁADOCHA – maniaczka zdrowego żywienia, mama dwójki dzieci. Swoja filozofią życia oraz przepisami dzieli się w Dzień Dobry TVN oraz na kulinarnym blogu Mamałyga.
Prowadzi warsztaty z kuchni tajskiej w Instytucie Sztuki Kulinarnej. Uczy, jak zdrowo
się odżywiać oraz wspierać odporność za pomocą diety.

Kategoria: Podróże
Zabezpieczenie: Watermark
Watermark
Watermarkowanie polega na znakowaniu plików wewnątrz treści, dzięki czemu możliwe jest rozpoznanie unikatowej licencji transakcyjnej Użytkownika. E-książki zabezpieczone watermarkiem można odczytywać na wszystkich urządzeniach odtwarzających wybrany format (czytniki, tablety, smartfony). Nie ma również ograniczeń liczby licencji oraz istnieje możliwość swobodnego przenoszenia plików między urządzeniami. Pliki z watermarkiem są kompatybilne z popularnymi programami do odczytywania ebooków, jak np. Calibre oraz aplikacjami na urządzenia mobilne na takie platformy jak iOS oraz Android.
ISBN: 978-83-7642-652-5
Rozmiar pliku: 19 MB

FRAGMENT KSIĄŻKI

Drogi Kucharzu!

Na­wet je­śli jesz­cze nie za­czą­łeś upra­wiać cza­rów w swo­jej kuch­ni, to po­zwól, że będę Cię tak na­zy­wać. Nie­za­leż­nie od tego, jaki ro­dzaj kuch­ni wy­bie­rzesz, mo­żesz stać się mi­strzem sztu­ki ku­li­nar­nej, je­śli tyl­ko bę­dziesz tego chciał. Moim zda­niem każ­dy po­tra­fi go­to­wać. Je­śli za­czy­nasz swo­ją ku­li­nar­ną przy­go­dę od tej książ­ki, to wiem na pew­no, że już nie­ba­wem nie opę­dzisz się od przy­ja­ciół, któ­rzy będą chcie­li uczto­wać u Cie­bie przy wspól­nym, taj­skim sto­le.

Kuch­nia taj­ska jest jed­ną z naj­prost­szych na świe­cie i każ­dy, na­wet je­śli nie od­wie­dził jesz­cze Kra­iny Uśmie­chu, z pew­no­ścią bez tru­du przy­go­tu­je więk­szość dań pre­zen­to­wa­nych tu dań. I nie dla­te­go, że przy­wio­złam je dla Cie­bie i spi­sa­łam w jed­nym miej­scu, tyl­ko dla­te­go że w kuch­ni taj­skiej głów­nym do­rad­cą pod­czas go­to­wa­nia jest Twój wła­sny smak. To on do­ra­dzi, któ­rych skład­ni­ków użyć i w ja­kich pro­por­cjach.

Po­trak­tuj tę książ­kę jako in­spi­ra­cję – po­czą­tek po­szu­ki­wań Two­ich taj­skich dań. Bądź otwar­ty i od­kryw­czy, po­dą­ża­jąc za swo­imi upodo­ba­nia­mi. Co do jed­ne­go nie mam wąt­pli­wo­ści. Na­szym wspól­nym mia­now­ni­kiem jest nie­po­ha­mo­wa­ny ape­tyt na ży­cie i dla­te­go mamy przy­jem­ność się tu­taj wła­śnie spo­tkać…

Kuch­nia taj­ska jest bar­dzo bo­ga­ta w skład­ni­ki i dla­te­go ob­fi­tu­je w ogrom­ną ilość dań. Sta­ra­łam się wy­brać te, któ­re urze­kły mnie od pierw­sze­go wej­rze­nia i sma­ku. Przy­go­to­wa­łam za­mien­ni­ki, gdy­by za­kup skład­ni­ków ory­gi­nal­nie taj­skich spra­wiał ja­ką­kol­wiek trud­ność. Sam zde­cy­du­jesz, jak ostre będą Two­je po­tra­wy – iko­na ostro­ści to tyl­ko su­ge­stia we­dług taj­skie­go klu­cza, a czas przy­rzą­dza­nia po­tra­wy to tyl­ko sza­cun­ko­we wy­li­cze­nie, choć po­win­no się go mie­rzyć od mo­men­tu przy­go­to­wa­nia wszyst­kich skład­ni­ków. Tak wła­śnie go­tu­ją Ta­jo­wie – do­pó­ki wszyst­kie skład­ni­ki nie zo­sta­ną drob­no po­sie­ka­ne, a pa­sty utłu­czo­ne w moź­dzie­rzu, nie ma mowy o go­to­wa­niu. Są do­kład­ni i skru­pu­lat­ni w pie­lę­gno­wa­niu ku­li­nar­nych tra­dy­cji.

Idea, jaka mi przy­świe­ca­ła, gdy pi­sa­łam tę książ­kę, to krze­wie­nie fi­lo­zo­fii świa­do­me­go ży­wie­nia po­przez za­kli­na­nie jej w eg­zo­tycz­ne sma­ki.
mniej..

BESTSELLERY

Kategorie: