- W empik go
Zaskakujące Wege - ebook
Wydawnictwo:
Data wydania:
1 maja 2024
Format ebooka:
EPUB
Format
EPUB
czytaj
na czytniku
czytaj
na tablecie
czytaj
na smartfonie
Jeden z najpopularniejszych formatów e-booków na świecie.
Niezwykle wygodny i przyjazny czytelnikom - w przeciwieństwie do formatu
PDF umożliwia skalowanie czcionki, dzięki czemu możliwe jest dopasowanie
jej wielkości do kroju i rozmiarów ekranu. Więcej informacji znajdziesz
w dziale Pomoc.
czytaj
na tablecie
Aby odczytywać e-booki na swoim tablecie musisz zainstalować specjalną
aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego,
który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. Bluefire
dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu
w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale
Pomoc.
czytaj
na czytniku
Czytanie na e-czytniku z ekranem e-ink jest bardzo wygodne i nie męczy
wzroku. Pliki przystosowane do odczytywania na czytnikach to przede
wszystkim EPUB (ten format możesz odczytać m.in. na czytnikach
PocketBook) i MOBI (ten fromat możesz odczytać m.in. na czytnikach Kindle).
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu
w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale
Pomoc.
czytaj
na smartfonie
Aby odczytywać e-booki na swoim smartfonie musisz zainstalować specjalną
aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego,
który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. iBooks dla
EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu
w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale
Pomoc.
Czytaj fragment
Pobierz fragment
Pobierz fragment w jednym z dostępnych formatów
Zaskakujące Wege - ebook
Książka kulinarna która przyniesie każdemu inspiracje do gotowania i poznawania nowych potraw. Niezwykłe przepisy przeniosą nas w całkiem świat.
Kategoria: | Kuchnia |
Zabezpieczenie: |
Watermark
|
ISBN: | 978-83-8369-803-8 |
Rozmiar pliku: | 1,1 MB |
FRAGMENT KSIĄŻKI
Sałatka z quinoa, awokado i pomidorów
_SKŁADNIKI:_
— 1 szklanka quinoa
— 1 awokado, pokrojone w kostkę
— 1 pęczek pomidorów koktajlowych, przekrojonych na pół
— 1 ogórek, pokrojony w plasterki
— 1 czerwona cebula, posiekana
— Sok z 1 limonki
— 2 łyżki oliwy z oliwek
— Sól i pieprz do smaku
_OPIS:_
— Ugotuj quinoę zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Ostudź.
— W dużej misce wymieszaj quinoę, awokado, pomidory, ogórek i cebulę.
— Skrop sałatkę sokiem z limonki i oliwą z oliwek. Dopraw solą i pieprzem.
— Delikatnie wymieszaj i podawaj.Krem z soczewicy z aromatycznymi ziołami
_SKŁADNIKI:_
— 1 szklanka czerwonej soczewicy
— 1 cebula, posiekana
— 2 ząbki czosnku, posiekane
— 1 marchew, pokrojona w kostkę
— 1 ziemniak, pokrojony w kostkę
— 1 łyżka oliwy z oliwek
— 1 litr bulionu warzywnego
— 1 łyżeczka suszonego tymianku
— Sól i pieprz do smaku
_OPIS:_
— Rozgrzej oliwę z oliwek w dużym garnku. Dodaj cebulę i czosnek, smaż przez 3—4 minuty.
— Dodaj marchew i ziemniaka, smaż kolejne 5 minut.
— Wlej bulion warzywny, dodaj soczewicę i tymianek. Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj około 20 minut, aż soczewica i warzywa będą miękkie.
— Zmiksuj zupę na gładki krem za pomocą blendera. Dopraw solą i pieprzem.
_SKŁADNIKI:_
— 1 szklanka quinoa
— 1 awokado, pokrojone w kostkę
— 1 pęczek pomidorów koktajlowych, przekrojonych na pół
— 1 ogórek, pokrojony w plasterki
— 1 czerwona cebula, posiekana
— Sok z 1 limonki
— 2 łyżki oliwy z oliwek
— Sól i pieprz do smaku
_OPIS:_
— Ugotuj quinoę zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Ostudź.
— W dużej misce wymieszaj quinoę, awokado, pomidory, ogórek i cebulę.
— Skrop sałatkę sokiem z limonki i oliwą z oliwek. Dopraw solą i pieprzem.
— Delikatnie wymieszaj i podawaj.Krem z soczewicy z aromatycznymi ziołami
_SKŁADNIKI:_
— 1 szklanka czerwonej soczewicy
— 1 cebula, posiekana
— 2 ząbki czosnku, posiekane
— 1 marchew, pokrojona w kostkę
— 1 ziemniak, pokrojony w kostkę
— 1 łyżka oliwy z oliwek
— 1 litr bulionu warzywnego
— 1 łyżeczka suszonego tymianku
— Sól i pieprz do smaku
_OPIS:_
— Rozgrzej oliwę z oliwek w dużym garnku. Dodaj cebulę i czosnek, smaż przez 3—4 minuty.
— Dodaj marchew i ziemniaka, smaż kolejne 5 minut.
— Wlej bulion warzywny, dodaj soczewicę i tymianek. Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj około 20 minut, aż soczewica i warzywa będą miękkie.
— Zmiksuj zupę na gładki krem za pomocą blendera. Dopraw solą i pieprzem.
więcej..