Facebook - konwersja
Darmowy fragment

Zdrowo, szybko, tanio. Kuchnia polska. Poradnik - ebook

Wydawnictwo:
Format:
PDF
Data wydania:
1 stycznia 2011
5,00
500 pkt
punktów Virtualo

Zdrowo, szybko, tanio. Kuchnia polska. Poradnik - ebook

Istnieje wiele teorii na temat zdrowego odżywiania, większość diet wymaga licznych wyrzeczeń, samodyscypliny, nakładu czasu oraz środków finansowych. Jeżeli zależy nam na tym, aby posiłki były nie tylko smaczne, ale i zdrowe, nie musimy od razu stosować rygorystycznej diety. Często wystarczy jedynie odrobinę zmienić składniki naszego menu oraz sposób przyrządzania ulubionych potraw. Przedstawiamy propozycje dań na różne okazje i pory dnia. Znajdą tu państwo przepisy na dania mięsne, mączne, rybne i zupy. Nie zapomnieliśmy też o drobnych przekąskach, ciastach i deserach. Przyrządzenie większości potraw zajmuje zaledwie kilkanaście minut. Przykładowe przepisy: penne w sosie brokułowym, duszona dynia, kurczak w sosie śmietanowym, zapiekany kalafior, sałatka z serem feta, jabłka z rodzynkami, arbuzowa uczta. W serii również: Potrawy tradycyjne, Potrawy z rusztu i grilla, Potrawy z ziemniaków, Sałatki dla każdego, Ciasta z owocami, Potrawy z ryb, Przyprawy i zioła, Potrawy mączne, Potrawy mięsne, Kuchnia włoska, Potrawy wegetariańskie, Surówki i sałatki, Przetwory.

 

Spis treści

Wstęp 1

SMACZNY OBIAD

Schab w miodzie 4

Kurczak w sosie śmietanowym 4

Placek owocowy 4

Naleśnik z tuńczykiem 6

Wieprzowina z sosem sojowym 6

Duszona dynia 6

Słodko-kwaśny kurczak 8

Schab z ananasem 8

Spaghetti z pieczarkami 8

Penne w sosie brokułowym 10

Schab z pieczarkami 10

Makaron na ostro 10

SZYBKIE PRZEKĄSKI

Parówki w cieście 12

Chipsy bananowe 12

Zielone grzanki 12

Łódeczki sojowe 14

Nadziewane jajka 14

Kotlety grzybowe 14

Kolorowe chlebki 16

Ostre ciasteczka 16

Pomidory z twarogiem 16

Biało-zielona sałatka 18

Szybkie paróweczki 18

Koreczki śledziowe 18

Sałatka z ananasem 20

Zupa cytrynowa 20

Przystawka szpinakowo-orzechowa 20

COŚ NA KOLACJĘ

Panga w galarecie 22

Bagietka zapiekana z warzywami 22

Sałatka z serem feta 22

Kotleciki sojowe z warzywami 24

Tuńczyk z owocami 24

Zapiekany kalafior 24

Placki z jabłkiem 26

Arbuzowa uczta 26

Pyszna sałatka z kurczakiem 26

DESERY

Czekoladowo-bananowy 28

Jabłka z rodzynkami 28

Smakowite brzoskwinie 28

Sernik na zimno 30

Słodkie naleśniki 30

Zupa pomarańczowa z rodzynkami 30

 

Kategoria: Poradniki
Zabezpieczenie: Watermark
Watermark
Watermarkowanie polega na znakowaniu plików wewnątrz treści, dzięki czemu możliwe jest rozpoznanie unikatowej licencji transakcyjnej Użytkownika. E-książki zabezpieczone watermarkiem można odczytywać na wszystkich urządzeniach odtwarzających wybrany format (czytniki, tablety, smartfony). Nie ma również ograniczeń liczby licencji oraz istnieje możliwość swobodnego przenoszenia plików między urządzeniami. Pliki z watermarkiem są kompatybilne z popularnymi programami do odczytywania ebooków, jak np. Calibre oraz aplikacjami na urządzenia mobilne na takie platformy jak iOS oraz Android.
ISBN: 978-83-7774-576-2
Rozmiar pliku: 7,2 MB

BESTSELLERY

Menu

Zamknij