Zdrowy chleb. Encyklopedia zdrowia - ebook
Wydawnictwo:
Data wydania:
Wrzesień 2011
Format ebooka:
PDF
Format
PDF
czytaj
na laptopie
czytaj
na tablecie
Format e-booków, który możesz odczytywać na tablecie oraz
laptopie. Pliki PDF są odczytywane również przez czytniki i smartfony,
jednakze względu na komfort czytania i brak możliwości skalowania
czcionki, czytanie plików PDF na tych urządzeniach może być męczące dla
oczu. Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na laptopie
Pliki PDF zabezpieczone watermarkiem możesz odczytać na dowolnym
laptopie po zainstalowaniu czytnika dokumentów PDF. Najpowszechniejszym
programem, który umożliwi odczytanie pliku PDF na laptopie, jest Adobe
Reader. W zależności od potrzeb, możesz zainstalować również inny
program - e-booki PDF pod względem sposobu odczytywania nie różnią
niczym od powszechnie stosowanych dokumentów PDF, które odczytujemy
każdego dnia.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu
w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale
Pomoc.
czytaj
na tablecie
Aby odczytywać e-booki na swoim tablecie musisz zainstalować specjalną
aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego,
który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. Bluefire
dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu
w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale
Pomoc.
Pobierz fragment
Pobierz fragment w jednym z dostępnych formatów
Zdrowy chleb. Encyklopedia zdrowia - ebook
Poradnik kulinarny zawiera łatwe i sprawdzone przepisy na chleb, bułki i pieczywo z różnych stron świata, przedstawia wykonanie krok po kroku oraz cenne wskazówki, jak piec chleb w domu, m.in. jak przygotować zakwas, jaką mąkę wybrać. Książkę uatrakcyjniają liczne zdjęcia.
Spis treści
- Wstęp
- Mąka 2
- Pozostałe składniki 5
- Woda 5
- Sól 5
- Środki spulchniające 5
- Drożdże 6
- Słód 6
- Miód 7
- Ziarna, zioła, bakalie 7
- Zakwas 8
- Przepisy
- Chleb żytni na zakwasie 10
- Chleb pszenny na zakwasie żytnim 10
- Chleb chłopski na zakwasie z proszku 10
- Chleb irlandzki 12
- Chleb śródziemnomorski z automatu do pieczenia chleba 12
- Chleb pszenny z automatu do pieczenia chleba 14
- Chleb pszenny drożdżowy 14
- Chleb ziołowy 16
- Chleb sojowy 16
- Zdrowy chleb omega-3 z automatu do pieczenia chleba 18
- Chleb kukurydziany 18
- Chleb z ziarnami 20
- Chleb z ziarnami z automatu do pieczenia chleba 20
- Chleb mieszany 22
- Chleb cebulowy z automatu do pieczenia chleba 22
- Bułki drożdżowe 24
- Bułki piwne z kminkiem 24
- Bagietka z automatu do pieczenia chleba 26
- Precelki 26
- Rogale maślane 28
- Słodkie rogale 28
- Ciabatta 30
- Tortilla 30
- Różne rodzaje pieczywa 32
Kategoria: | Poradniki |
Zabezpieczenie: | brak |
ISBN: | 978-83-7774-411-6 |
Rozmiar pliku: | 6,2 MB |