Facebook - konwersja
Pobierz fragment

Życzę smacznego. Rodzinna kuchnia Doroty - ebook

Wydawnictwo:
Data wydania:
30 grudnia 2023
Format ebooka:
PDF
Format PDF
czytaj
na laptopie
czytaj
na tablecie
Format e-booków, który możesz odczytywać na tablecie oraz laptopie. Pliki PDF są odczytywane również przez czytniki i smartfony, jednakze względu na komfort czytania i brak możliwości skalowania czcionki, czytanie plików PDF na tych urządzeniach może być męczące dla oczu. Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na laptopie
Pliki PDF zabezpieczone watermarkiem możesz odczytać na dowolnym laptopie po zainstalowaniu czytnika dokumentów PDF. Najpowszechniejszym programem, który umożliwi odczytanie pliku PDF na laptopie, jest Adobe Reader. W zależności od potrzeb, możesz zainstalować również inny program - e-booki PDF pod względem sposobu odczytywania nie różnią niczym od powszechnie stosowanych dokumentów PDF, które odczytujemy każdego dnia.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na tablecie
Aby odczytywać e-booki na swoim tablecie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. Bluefire dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
Pobierz fragment
22,99

Życzę smacznego. Rodzinna kuchnia Doroty - ebook

Prawidłowe żywienie jest uznawane za jeden z ważniejszych czynników, aby zachować zdrowie, a także być w dobrym stanie psychicznym oraz fizycznym. Pozwala nam prawidłowo funkcjonować w środowisku oraz czerpać radość z życia.

Odżywianie powinno polegać na regularnym dostarczaniu naszemu organizmowi wszystkich niezbędnych składników pokarmowych, w proporcjach oraz ilościach odpowiadających jego potrzebom i zależnych od rodzaju wykonywanej pracy, stanu fizjologicznego, wieku, płci oraz masy ciała.

 

Spis treści

Spis treści

WSTĘP.............................................................................................................5

ZUPY KREMY ..................................................................................................7

Krem porowy................................................................................................ 9

Krem pomidorowy...................................................................................... 10

Krem dyniowy............................................................................................. 12

Krem brokułowy......................................................................................... 13

Krem z cukinii............................................................................................. 14

ZUPY TRADYCYJNE I NIE TYLKO ......................................................................15

Kapuśniak................................................................................................... 17

Solianka rybna............................................................................................ 18

Zupa rybna ................................................................................................. 20

Ostra zupa palmowa................................................................................... 21

Ostra zupa orzechowa................................................................................ 22

Ostra zupa z białej kapusty......................................................................... 23

Nie do końca zupa miso.............................................................................. 24

Zupa kebabowa.......................................................................................... 25

ZUPY NA SŁODKO..........................................................................................27

Zupa jabłkowa z lanymi kluskami............................................................... 29

Zupa morelowa.......................................................................................... 30

Zupa wiśniowa............................................................................................ 31

Zupa jagodowa........................................................................................... 32

Zupa Garus................................................................................................. 33

DANIA Z MIĘSA MIELONEGO NA 4 RÓŻNE SPOSOBY

I NIE TYLKO ....................................................................................................35

Kotlety mielone drobiowe z piekarnika...................................................... 37

Kotlety mielone na parze............................................................................ 38

Kotlety mielone.......................................................................................... 39

Kotlety mielone.......................................................................................... 40

Golonka z warzywami................................................................................. 41

TARTY, PIZZA, CHICKENBURGER, RYŻ Z WARZYWAMI

I PASZTETY… A MOŻE ZAPIEKANKA?..............................................................43

Tarta z pieczonym mięsem......................................................................... 45

Tarta jarzynowa w sosie serowym.............................................................. 46

Tarta porowa.............................................................................................. 48

Pasztet z kaszy gryczanej z boczkiem i warzywami..................................... 49

Pasztet jarzynowy z czerwoną soczewicą................................................... 50

Pasztet z cukinii.......................................................................................... 51

Pizza z cebulą i gotowaną włoszczyzną....................................................... 52

Chickenburger z selerem naciowym........................................................... 54

Ryż z kurczakiem i warzywami.................................................................... 56

Zapiekanka z kurczaka................................................................................ 58

DANIE RYBNE TEŻ SIĘ ZNAJDZIE LUB OWOCE MORZA…..................................61

Krewetki w sosie pomidorowym................................................................ 63

Makaron z warzywami i tuńczykiem........................................................... 64

ZAPIEKANKI...................................................................................................65

Zapiekanka ze szpinakiem.......................................................................... 67

Zapiekanka z boczkiem............................................................................... 68

Zapiekanka z pieczarkami........................................................................... 69

PIEROGI… USZKA…........................................................................................71

Pierogi z szarpanym mięsem ..................................................................... 73

Pierogi z warzywami na rybę po grecku..................................................... 74

Pierogi z kaszą gryczaną, boczkiem i cebulą............................................... 76

Pikantne uszka do barszczu........................................................................ 77

SAŁATKI.........................................................................................................79

Sałatka z zielonych szparagów z szynką prosciutto..................................... 81

Sałatka z selerem naciowym...................................................................... 82

Sałatka ziemniaczana.................................................................................. 83

Sałatka z kurczakiem i papryką................................................................... 84

Sałatka z buraków....................................................................................... 85

Sałatka z selera........................................................................................... 86

Sałatka z kapusty pekińskiej....................................................................... 87

Pieczone bakłażany..................................................................................... 88

Pieczarki z burakami na pikantnie ............................................................. 90

Szpinak liściasty z serem lazur.................................................................... 91

Sałatka ziemniaczana z ogórkami konserwowymi...................................... 92

Sałatka z czerwonej kapusty....................................................................... 93

Sos winegret............................................................................................... 94

COŚ NA CHLEB ..............................................................................................95

Pasta rybna ................................................................................................ 97

Tatar warzywny na grzanki 1 ...................................................................... 98

Humus ....................................................................................................... 99

CZAS NA COŚ SŁODKIEGO............................................................................101

Keks z suszonym ananasem i wi.rkami kokosowymi............................... 103

Krem z marakui......................................................................................... 104

Tarta mango-marakuja............................................................................. 105

Ptasie mleczko ......................................................................................... 106

Sernik........................................................................................................ 107

Placek bananowy...................................................................................... 109

Placek z owocami..................................................................................... 110

Placek kruchy............................................................................................ 111

Placek marchewkowy............................................................................... 112

COŚ NA ŚWIĘTA...........................................................................................113

Bigos ........................................................................................................ 115

Pierniki..................................................................................................... 116

Więcej przepisów na stronie:

www.dorotasawicka.com.pl

Kategoria: Kuchnia
Zabezpieczenie: Watermark
Watermark
Watermarkowanie polega na znakowaniu plików wewnątrz treści, dzięki czemu możliwe jest rozpoznanie unikatowej licencji transakcyjnej Użytkownika. E-książki zabezpieczone watermarkiem można odczytywać na wszystkich urządzeniach odtwarzających wybrany format (czytniki, tablety, smartfony). Nie ma również ograniczeń liczby licencji oraz istnieje możliwość swobodnego przenoszenia plików między urządzeniami. Pliki z watermarkiem są kompatybilne z popularnymi programami do odczytywania ebooków, jak np. Calibre oraz aplikacjami na urządzenia mobilne na takie platformy jak iOS oraz Android.
ISBN: 978-83-970611-0-1
Rozmiar pliku: 12 MB

BESTSELLERY

Kategorie: