Facebook - konwersja
Pobierz fragment

Nowa kuchnia wegetariańska. - ebook

Wydawnictwo:
Data wydania:
30 kwietnia 2015
Format ebooka:
PDF
Format PDF
czytaj
na laptopie
czytaj
na tablecie
Format e-booków, który możesz odczytywać na tablecie oraz laptopie. Pliki PDF są odczytywane również przez czytniki i smartfony, jednakze względu na komfort czytania i brak możliwości skalowania czcionki, czytanie plików PDF na tych urządzeniach może być męczące dla oczu. Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
Multiformat
E-booki w Virtualo.pl dostępne są w opcji multiformatu. Oznacza to, że po dokonaniu zakupu, e-book pojawi się na Twoim koncie we wszystkich formatach dostępnych aktualnie dla danego tytułu. Informacja o dostępności poszczególnych formatów znajduje się na karcie produktu.
, EPUB
Format EPUB
czytaj
na czytniku
czytaj
na tablecie
czytaj
na smartfonie
Jeden z najpopularniejszych formatów e-booków na świecie. Niezwykle wygodny i przyjazny czytelnikom - w przeciwieństwie do formatu PDF umożliwia skalowanie czcionki, dzięki czemu możliwe jest dopasowanie jej wielkości do kroju i rozmiarów ekranu. Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
Multiformat
E-booki w Virtualo.pl dostępne są w opcji multiformatu. Oznacza to, że po dokonaniu zakupu, e-book pojawi się na Twoim koncie we wszystkich formatach dostępnych aktualnie dla danego tytułu. Informacja o dostępności poszczególnych formatów znajduje się na karcie produktu.
, MOBI
Format MOBI
czytaj
na czytniku
czytaj
na tablecie
czytaj
na smartfonie
Jeden z najczęściej wybieranych formatów wśród czytelników e-booków. Możesz go odczytać na czytniku Kindle oraz na smartfonach i tabletach po zainstalowaniu specjalnej aplikacji. Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
Multiformat
E-booki w Virtualo.pl dostępne są w opcji multiformatu. Oznacza to, że po dokonaniu zakupu, e-book pojawi się na Twoim koncie we wszystkich formatach dostępnych aktualnie dla danego tytułu. Informacja o dostępności poszczególnych formatów znajduje się na karcie produktu.
(3w1)
Multiformat
E-booki sprzedawane w księgarni Virtualo.pl dostępne są w opcji multiformatu - kupujesz treść, nie format. Po dodaniu e-booka do koszyka i dokonaniu płatności, e-book pojawi się na Twoim koncie w Mojej Bibliotece we wszystkich formatach dostępnych aktualnie dla danego tytułu. Informacja o dostępności poszczególnych formatów znajduje się na karcie produktu przy okładce. Uwaga: audiobooki nie są objęte opcją multiformatu.
czytaj
na laptopie
Pliki PDF zabezpieczone watermarkiem możesz odczytać na dowolnym laptopie po zainstalowaniu czytnika dokumentów PDF. Najpowszechniejszym programem, który umożliwi odczytanie pliku PDF na laptopie, jest Adobe Reader. W zależności od potrzeb, możesz zainstalować również inny program - e-booki PDF pod względem sposobu odczytywania nie różnią niczym od powszechnie stosowanych dokumentów PDF, które odczytujemy każdego dnia.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na tablecie
Aby odczytywać e-booki na swoim tablecie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. Bluefire dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na czytniku
Czytanie na e-czytniku z ekranem e-ink jest bardzo wygodne i nie męczy wzroku. Pliki przystosowane do odczytywania na czytnikach to przede wszystkim EPUB (ten format możesz odczytać m.in. na czytnikach PocketBook) i MOBI (ten fromat możesz odczytać m.in. na czytnikach Kindle).
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na smartfonie
Aby odczytywać e-booki na swoim smartfonie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. iBooks dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
Pobierz fragment
34,30

Nowa kuchnia wegetariańska. - ebook

Książka ta jest zachętą do częstszego spożywania produktów roślinnych. Autorzy, wegetarianie z długoletnim stażem, komponują potrawy tak, aby stanowiły pełnowartościowe posiłki i proponują 450 przepisów na smaczne i łatwe w przygotowaniu dania główne, zupy, sałatki, napoje i sosy. Przedstawiają też wykaz produktów żywnościowych i ziół pomocnych przy usuwaniu wielu powszechnych dolegliwości oraz spis witamin i składników mineralnych niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Rośliny zawierają substancje chemiczne, które zapobiegają chorobom i mogą je leczyć. Dzięki zaprezentowanej w książce diecie obniżysz możliwość wystąpienia chorób serca, poprawisz metabolizm i wydłużysz życie. Z łatwością pozbędziesz się alergii, oczyścisz narządy oraz poprawisz pamięć. Jedz na zdrowie!

 

Spis treści

Wstęp

Rozdział I – Sałatki, surówki, sosy

Sałatka ryżowa

Sałatka warstwowa

Sałatka Eli

Sałatka z ananasem

Sałatka lodowa z tuńczykiem

Sałatka Maryni

Sałatka lodowa

Sałatka śledziowa

Sałatka z rzodkiewki

Sałatka z porów

Sałatka z porów II

Sałatka z makaronem

Surówka z selera

Sałatka z zielonych pomidorów

Sałatka z kapusty pekińskiej

Sałatka serowa z kapusty pekińskiej

Sałatka włoska

Sałatka sojowa

Sałatka z ryżu II

Sałatka z jaj

Sałatka z melona

Sałatka z porów i ananasów

Sałatka Adasia

Surówka owocowa

Sałatka włoska II

Sałatka wykwintna

Sałatka z makaronem II

Sałatka fasolowa z klopsami sojowymi

Sałatka Anety

Sałatka fasolowa

Sałatka z cukinii

Sałatka z cebuli

Buraki z jabłkiem

Surówka jarzynowa

Kapusta z grzybami

Sałatka z porów i ananasów II

Sałatka fasolowo-ryżowa

Sałatka owocowa

Sałatka z porów II

Sałatka z białej kapusty

Sałatka z pieczarek z serem

Sałatka z bobu

Surówka węgierska z kapusty kiszonej

Sałatka z brukselki

Surówka z czarnej rzodkwi

Sałatka serowa

Sałatka z serem feta

Sałatka z serem feta II

Sałatka z soczewicy

Sałatka z czerwoną fasolką

Surówka z porów i jabłek

Sałatka z groszku konserwowego

Sałatka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty w sosie

Surówka z selera z owocami

Surówka z selera naciowego z jogurtem brzoskwiniowym

Surówka z porów i jabłek II

Sałatka z ziemniaków

Sałatka z fasoli z orzechami

Sałatka jarzynowa z soją

Surówka z kiszonej kapusty z soją

Sałatka owocowa z winogronami

Sałatka owocowa z winogronami w jogurcie

Sałatka owocowa z ananasem

Sałatka z brukselki II

Surówka z selera II

Surówka z porów

Sałatka kukurydziana

Sałatka ryżowa z serem feta

Sałatka z ziemniaków z warzywami

Sałatka z gotowanego kalafiora

Sałatka z soją

Sałatka z kiełkami sojowymi

Sałatka z białym serem

Sałatka z białym serem II

Surówka z białej rzepy

Surówka z porów

Surówka z kapusty

Sałata zielona z kiełkami

Sałatka z fasolki

Surówka z buraków

Surówka z kapusty włoskiej

Surówka z papryki

Sałatka z pomidorów

Sałatka z cykorii

Surówka z cykorii

Sałatka z brokułami

Surówka z selera naciowego II

Surówka z selerem

Sałatka z papryką

Sałatka z soczewicą

Sałatka amerykańska

Sałatka ze szparagów

Kolorowa sałatka

Sałatka z kiełkami rzodkiewki

Sałatka z buraczków po włosku

Sałatka jarzynowa z soją

Sałatka jarzynowa z majonezem, tradycyjna, śląska

Sałatka jarzynowa z fasolką perłową

Sałatka ryżowo-fasolowa

Sałatka z kapusty pekińskiej z serem feta

Sałatka z cykorii

Sałatka z kalafiora

Sałatka ze świeżej kapusty

Sałatka z białym serem III

Sałatka z kapusty pekińskiej z mozzarellą

Sałatka z pomidorów w sosie z bryndzy

Sałatka meksykańska

Sałata zielona z rokpolem

Sałatka z serem tofu

Sałatka z soczewicy i jabłek

Sałatka z fasoli i ziemniaków

Sałata zielona po kalifornijsku

Sałatka ryżowa z kukurydzą

Sałatka z cykorii, pora i żółtego sera

Sałatka ryżowo-porowa

Sałatka z soją lub soczewicą z ziemniakami

Sałatka z fasolki z jabłkami

Sałatka z kapusty pekińskiej, groszku i kukurydzy

Sałatka z cykorii z grapefruitem

Sałatka z serem feta III

Sałatka dla smakosza

Mizeria z cukinii

Surówka z kalafiora

Surówka fantazyjna

Surówka z buraków

Surówka z cebuli

Surówka z selera z marchwią

Surówka z buraków i jabłek

Surówka z białej kapusty

Surówka z kapusty z orzechami

Surówka z białej kapusty z serem żółtym

Surówka z porów z marchwią i orzechami

Surówka z białej rzepy z marchwią

Surówka z kiszonej kapusty

Surówka z pieczarek

Surówka z marchewki z sosem sałatkowym

Sałatka z bobu II

Sałatka z kapusty pekińskiej II

Sałatka z brokułów

Sałatka z pomidorów i korniszonów

Sałatka z kotletami sojowymi

Mix sałat z warzywami

Sałatka nicejska

Sałatka grecka

Sałatka z soczewicą II

Rozdział II – Dania obiadowe z warzyw i owoców

Kotlety z ziemniaków Joli

Satarasz

Placki ziemniaczane Eli

Ziemniaczane paszteciki

Suflet serowy

Kotlety sojowe zapiekane z pieczarkami

Kotlety gniazdka jaskółcze

Placki ziemniaczane serowo-cebulowe

Kotlety z kalarepy

Kotlety sojowe po góralsku

Hamburgery warzywne

Łosoś w jarzynach

Lazania ze szpinakiem Beaty

Soja w sosie curry

Makaron spaghetti w sosie pomidorowo-sojowym

Strogonow sojowy

Brokuły w serowej panierce

Paprykarz sojowy

Kotlety z kabaczka

Bigos warzywny

Leczo

Sajgonki warzywne

Kotlety sojowe pieczone z jabłkami

Kotlety warzywne Kasi

Placki ziemniaczane z kabaczkiem

Tacos

Krokiety z kiełbaskami sojowymi

Kotlety z kapusty włoskiej

Ziemniaki z kapustą po śląsku

Bakłażany nadziewane

Hot dogi wegetariańskie

Kotlety z białego sera

Kotlety sojowe-klopsy zapiekane z brukselką

Kotlety z białej kapusty

Kotlety z bakłażana

Zapiekanka

Pizza

Zapiekanka z ziemniaków

Kotlety z ryżu

Kotlety sojowe w sosie curry

Krokiety orzechowe

Sos kukurydziany do kotletów

Ryż z sosem warzywnym

Kotlety sojowe domowe

Omlet z jabłkami lub bananami

Ryż z granulatem sojowym

Potrawka z soczewicy i soi

Szaszłyki wegetariańskie z grilla

Kostka sojowa w sosie

Krokiety z groszku

Krokiety ziemniaczano-orzechowe

Kotlety z ziemniaków

Soczewica w sosie

Nadziewana cebula

Ziemniaki zapiekane

Duszone ziemniaki z pieczarkami

Omlet biszkoptowy

Risotto

Gulasz warzywny z kostką sojową

Cukinia w cebuli

Kotlety z cukinii

Klopsy z fasoli

Jabłka smażone z ryżem

Kluski ostre

Kluski prażuchy

Suflet serowy II

Omlet grzybowy

Zapiekane ziemniaki w całości

Zapiekane ziemniaki w całości z grzybami

Zapiekana brukselka

Kotlety sojowo-czosnkowe w sosie

Kotlet mielony warzywno-sojowy

Kotlet mielony z kapusty

Krokiety serowe

Klopsy z grochu

Klopsy z grzybów

Panierowany kalafior

Nasiona soi w sosie pomidorowym

Kuleczki ziemniaczano-serowe

Ziemniaczane placuszki

Leczo węgierskie

Fasolka szparagowa – czosnkowa

Zapiekanka z dyni

Zapiekanka z kiszoną kapustą

Papryka w cieście

Kabaczek w sosie pomidorowym

Ryż z warzywami

Krokiety ryżowe

Frytki z patisona

Pizza z makaronem

Pizza z ziemniaków

Pizza włoska

Zapiekany makaron

Omlet z orzechami

Omlet z cukinii

Zapiekana brukselka II

Zapiekanka z brokułów

Cukinia zapiekana z pomidorami

Zapiekanka ziemniaczana

Zapiekanka z makaronu

Makaron z warzywami, przysmażany

Pszenica z warzywami w sosie

Wykwintna zapiekanka z ziemniaków

Ryż podsmażany z papryką i rokpolem

Boczniaki z ryżem

Boczniaki po chińsku

Wegetariańska fasolka po bretońsku

Danie z kiszonej kapusty

Omlet z warzywami

Bigos wegetariański

Fasolka mung na gęsto

Warzywa podsmażane z ryżem

Spaghetti wegetariańskie

Złożona wersja sosu do spaghetti

Zapiekany ziemniak z pomidorami i jajkami

Gołąbki wegetariańskie

Makaron z kapustą

Kitri

Leczo II

Kostka sojowa z cukinią

Kostka sojowa podsmażana z cebulą

Makaron zapiekany z serem

Wegetariański domowy placek po węgiersku

Gołąbki z czerwonej kapusty

Gulasz sojowy

Papryka nadziewana

Ryż na słodko z owocami

Ryż zapiekany z bananami

Placki serowo-ziemniaczane

Inne placki ziemniaczane

Kluski serowe

Naleśniki z grzybami panierowane

Ziemniaki z piekarnika

Naleśniki muesli

Pizza II

Kotlety z kukurydzy

Placuszki kapuściane

Kotlety z ryżu

Kotlety z pszenicy

Kotlety z płatków owsianych

Kotlety z selera

Marchewki panierowane

Kotlety z kalafiora

Kotlety mielone z boczniaków

Boczniaki panierowane

Kotlety z białej rzepy

Cebula w cieście

Pieczarki panierowane

Kotlety z sera żółtego

Makaron ze szpinakiem

Krokiety ziemniaczane

Makaron z sosem z tuńczyka

Spaghetti z warzywami

Spaghetti z sosem z parmezanu

Warzywa z grilla

Galaretka jarzynowa

Cieciorka w pomidorach

Kuleczki z cieciorki

Kotlety z soczewicy

Paprykarz sojowy

Makaron muszle nadziewane

Rozdział III – Zupy

Grochówka z zielonego groszku

Grochówka na gęsto

Zupa fasolowa inaczej

Kapuśniak włoski

Zupa ziemniaczana krem

Pomidorowa z soją

Zupa jarzynowa przysmażana

Pyszna zupa ziemniaczana

Zupa koperkowa

Krupnik z soją

Zupa cebulowa

Zupa krem ze szparagów

Zupa krem z pieczarek

Wodzionka

Kapuśniaczek z kostką sojową

Zupa z kolorowej fasolki

Rosół wegetariański

Barszcz czerwony wegetariański

Zupa pomidorowa

Grysiczek

Krupnik z ziemniakami

Zupa pieczarkowa

Zupa parzybroda

Grochówka

Zupa z kukurydzy

Zupa chińska 5 smaków

Zupa krem z brokułów

Zupa z brukselki

Zupa krem z selera

Zupa serowa

Zupa z pszenicą

Chłodnik warzywny

Chłodnik pomidorowy

Zupa z młodych buraczków, botwinka

Zupa ziemniaczana ze śmietaną

Zupa fasolowa z kostką sojową

Zupa z fasoli szparagowej

Żurek

Zupa z czerwonej kapusty

Zupa z zielonego groszku

Zupa pomidorowa, węgierska

Zupa ze świeżych ogórków

Wegetariańska zupa meksykańska

Zupa z kalarepy

Wegetariański rosół z parmezanem

Zupa ogórkowa

Zupa z soczewicy

Zupa jarzynowa krem

Zupa ryżowa

Krem z dyni

Zupa jarzynowa z papryką i kukurydzą

Zupa z kapusty włoskiej z granulatem sojowym

Zupa kalafiorowa

Zupa węgierska

Zupa prowansalska

Zupa z marchwi

Zupa z cukinii

Zupa truskawkowa

Zupa krem z ziemniaków

Zupa czosnkowa z ziemniakami

Rozdział IV – Sosy i dipy

Sos czosnkowy do sałatek

Sos czosnkowy

Sos curry

Sos paprykowy

Sos serowy z orzechami

Sos serowy

Sos cebulowy

Sos chrzanowy na ciepło

Sos pomidorowy na ostro

Sos musztardowy na zimno

Sos koperkowy do jaj na twardo

Sos pomidorowy

Sos pomidorowy na śmietanie

Sos cebulowo-czosnkowy

Sos tatarski

Dip z bryndzy

Dip owocowy

Dip majonezowy

Dip jogurtowy

Klasyczny sos winegret

Sos cebulowo-jabłkowy

Dip czosnkowy

Rozdział V – Pasty do chleba

Paprykarz domowy

Pasta z soczewicy

Pasta z grochu

Pasta z tuńczykiem

Pasta serowa

Pasta z pora

Galaretka warzywna

Pasztet z sera białego

Pasta serowa II

Pasta z soczewicy II

Pasta z serka topionego

Pasta z sera żółtego

Pasta twarogowo-jajeczna

Pasta z selera

Pasta twarogowo-warzywna

Pasta twarogowo-czosnkowa

Pasta bananowa

Pasztet z grochu

Pasta z fasolki mung

Pasta z pora z jajkami

Pasta z fasoli

Pasta z jajek

Pasta z sera topionego z orzechami włoskimi

Pasta z twarożku z rzodkiewkami

Pasta z zielonego groszku

Pasztet z soi

Pasztet warzywny

Pasta warzywna

Rozdział VI – Ciasta, desery, napoje

Biszkopt z owocami

Kruche ciasto z rabarbarem

Ciasto drożdżowe maślane z migdałami

Makowe ciasto

Babka z marchewki

Placek z cukinii

Kokosanki

Zapiekanki serowo-gruszkowe

Chalawa

Koktajl porzeczkowy

Koktajl bananowy

Koktajl warzywny

Kisiel porzeczkowy

Kisiel truskawkowy

Kisiel z jabłek

Malinowy deser

Ciasto z wiśniami

Ciasto cytrynowe

Marchwiowa babka

Piernik sojowy

Ciasteczka owsiane

Marchwiowa babka II

Ryżowe ciasteczka

Otrębowe babeczki

Sezamowe ciasteczka

Ciasteczka serowe

Słone ciasteczka

Sezamki

Kokosanki

Keks

Jabłecznik na kruchym spodzie

Babka jogurtowa

Ciasto kokosowe, owocowe

Placek jabłkowo-orzechowy

Ciasto drożdżowe nadziewane

Ciasto z dyni

Inne pączki, diabełki

Pączki angielskie

Puding waniliowy

Nadziewane brzoskwinie

Jabłka pieczone

Torcik na zimno

Deser z czarnej porzeczki

Sałatka z melona II

Koreczki owocowe

Sałatka owocowa w arbuzie

Sałatka owocowa

Napój pomarańczowy

Napój marchewkowo-pomarańczowy

Napój jabłkowo-miętowy

Chleb Marysi

Zdrowe śniadanko

Zimowe śniadanie

Alfabetyczny indeks potraw

 

 

Kategoria: Kuchnia
Zabezpieczenie: Watermark
Watermark
Watermarkowanie polega na znakowaniu plików wewnątrz treści, dzięki czemu możliwe jest rozpoznanie unikatowej licencji transakcyjnej Użytkownika. E-książki zabezpieczone watermarkiem można odczytywać na wszystkich urządzeniach odtwarzających wybrany format (czytniki, tablety, smartfony). Nie ma również ograniczeń liczby licencji oraz istnieje możliwość swobodnego przenoszenia plików między urządzeniami. Pliki z watermarkiem są kompatybilne z popularnymi programami do odczytywania ebooków, jak np. Calibre oraz aplikacjami na urządzenia mobilne na takie platformy jak iOS oraz Android.
ISBN: 978-83-8168-767-6
Rozmiar pliku: 2,7 MB

BESTSELLERY

Kategorie: