Uzdrawianie żywnością. Tybetański sposób na choroby cywilizacyjne - ebook
Uzdrawianie żywnością. Tybetański sposób na choroby cywilizacyjne - ebook
Autorzy, opierając się na tybetańskiej nauce o harmonii, obalają najczęstsze mity żywieniowe. Dzięki nim dowiesz się, czemu człowiek nie jest wszystkożerny, a margaryna wcale nie jest lepsza od masła. Zaczniesz rozróżniać typy ludzi według ich potrzeb oraz żywność odpowiednią dla poszczególnych grup. Nauczysz się dbać o jelita i zapewnisz im zdrowie na długie lata. Dowiesz się, dlaczego osoby urodzone przez cesarskie cięcie mają z nimi problem i w jaki sposób może pomóc olej z czarnuszki. Uzyskasz zupełnie nowe spojrzenie na miażdżycę, wypalenie zawodowe, otyłość i uzależnienie od słodyczy. Dzięki wykorzystaniu medycyny żywieniowej pozbędziesz się powyższych dolegliwości, jak i raka, chorób skóry i schorzeń umysłowych. Jedz na zdrowie.
Spis treści
Wstęp
Obalenie mitów żywieniowych
Tybetańska nauka o harmonii
Zdrowie jelit
Choroby cywilizacyjne współczesnego człowieka
Medycyna żywieniowa – medycyna nowego stulecia
Prognozy na przyszłość
Załączniki
Podziękowania
Kategoria: | Kuchnia |
Zabezpieczenie: |
Watermark
|
ISBN: | 978-83-65404-85-5 |
Rozmiar pliku: | 3,0 MB |