Z daleka od mleka. - ebook
Z daleka od mleka. - ebook
Picie mleka oraz spożywanie jego przetworów stanowi poważne zagrożenie dla naszego organizmu. Przekonuje o tym znana i ceniona naturoterapeutka, dietetyczka i osteopatka. Przedstawia szereg informacji na temat szkodliwości nabiału popartych światowymi badaniami naukowymi. Udowadnia, że zawarte w mleku składniki (kazeina, laktoza, cukry zwierzęce) powodują uszkodzenie narządów wewnętrznych oraz nieodwracalne zmiany w układzie krążenia i kostnym. Informuje także, że wbrew powszechnym opiniom, mleko nie wzmacnia kości, a je osłabia. Z racji tego, że mleko krowie jest niezdrowe, proponuje proste metody na samodzielne sporządzenie mleka roślinnego, mieszanki bezmlecznej dla niemowląt oraz wiele przepisów diety bezmlecznej i bezglutenowej. Bądź świadomy, wybierz zdrowie.
Spis treści
Wstęp
Historia mlecznego nałogu
Różnice między mlekiem ludzkim i mlekiem innych gatunków
Chińska medycyna a mleko
Niebezpieczna kazeina
Mleczne narkotyki, kazomorfiny
Biała trucizna
Alergia na mleko i jego przetwory i ich nietolerancja
Różnica między alergią na mleko i jego przetwory a ich nietolerancją
Wpływ spożywania mleka na osoby z autyzmem
Wpływ konsumpcji mleka na choroby serca i układu krążenia
Choroby serca a mleko
Choroby wieku dziecięcego a mleko
Kolka u niemowląt
Krwawienie z przewodu pokarmowego u niemowląt
Zaparcia
Astma oskrzelowa
Zapalenie uszu
Nagła śmierć łóżeczkowa
Niebezpieczeństwo picia mleka w każdym wieku
Konsumpcja mleka ryzykiem powstawania nowotworów
Wpływ konsumpcji mleka i jego przetworów na występowanie zaburzeń psychicznych i dysfunkcję układu nerwowego
Depresja
Schizofrenia, depresja dwubiegunowa (Bipolar), psychoza maniakalno-depresyjna
Choroba Alzheimera i destrukcyjny wpływ kazeiny na mózg
Choroba Parkinsona
Choroby z autoagresji (autoimmunologiczne) a mleko
Stwardnienie rozsiane a nietolerancja mleka
Choroba Leśniowskiego-Crohna
Reumatoidalne zapalenie stawów – gościec przewlekły
Celiakia – choroba trzewna
Cukrzyca młodzieńcza
Objawy cukrzycy młodzieńczej
Wpływ konsumpcji mleka i jego przetworów na zachorowalność na cukrzycę młodzieńczą
Autoimmunologiczna reakcja w organizmie pod wpływem beta-kazomorfiny 7
Osteoporoza – epidemia XXI wieku
Wpływ konsumpcji mleka i jego przetworów na degenerację tkanki kostnej
Informacje związane z zapobieganiem i leczeniem osteoporozy
Magnez w leczeniu osteoporozy
Witamina K w leczeniu osteoporozy
Witamina D3 w leczeniu osteoporozy
Zalecenia ogólne dla osób z osteoporozą i osteopenią według dr Levy
Przepisy dla diety bezmlecznej
Mleko roślinne
Zupy
Dania obiadowe
Potrawy z ryb
Surówki i sałatki
Chleby
Ciasta i desery
Podziękowania
Bibliografia
Kategoria: | Zdrowie i uroda |
Zabezpieczenie: |
Watermark
|
ISBN: | 978-83-8168-777-5 |
Rozmiar pliku: | 3,1 MB |